Checkat AB

Driven lönekonsult med eget kundansvar

Nu söker vi en engagerad lönekonsult som vill vara med på vår fortsatta resa med att digitalisera och effektivisera våra kunders bokföring och lönehantering. Hos oss på Checkat blir du aldrig en i mängden! Vi är en entreprenörsdriven redovisningsbyrå med hög växel på vår tillväxtresa vilket ger stora möjligheter att få vara med och påverka arbetet och utvecklingen.


Om oss

Checkat är en redovisningstjänst med ambition att täcka kundernas hela ekonomi- och lönefunktion, allt från företagsstart till deklaration.

Med omsorgsfullt utvalda samarbetspartners förser vi våra kunder med de vassaste digitala arbetsverktygen som täcker hela ekonomi- och lönefunktionen. Vi jobbar nära våra kunder och känner till deras verksamhet väl vilket ställer krav på lyhördhet och en vilja att lösa situationer och önskemål. Kunden får därmed en aktör att vända sig till, oavsett om det gäller ekonomiska frågor, lönefrågor eller frågor gällande ekonomisystemet.


Dina arbetsuppgifter

Med din kunskap och ditt engagemang hjälper du Checkats kunder genom hela löneprocessen, från start till mål. Arbetsuppgifterna innebär främst att hantera lönerna för alla våra kunder varje månad med tillhörande semesterårsuppdatering, rapportering till Fora, Collectum och så vidare. Med ett proaktivt förhållningssätt och en god förståelse för kundernas verksamhet ger du stöd och rådgivning över såväl mail och telefon som genom fysiska möten. För rätt person finns goda möjligheter till utveckling och sätta upp processer för nya kunder.

Rollen i korthet:

 • Eget ansvar för kunder i olika storlekar (1-80st anställda)

 • Arbete med hela löneprocessen från start till mål

 • Hjälpa kunderna med lönerelaterade frågor

 • Effektivisering av rutiner och processer

 • Rapportering

 • Rådgivning


Din profil och kvalifikationer

Som lönekonsult hos oss på Checkat har du en omväxlande och självständig roll vilket kräver engagemang och initiativförmåga. En kommunikativ och social ådra passar väl in då du via mejl, telefon eller fysiska möten har mycket kontakt med det värdefullaste vi har, våra kunder.

Du som söker har goda kunskaper inom löneområdet och en god förmåga att sätta dig in i flera olika bolags verksamheter, vilket du med fördel förvärvat genom arbete på redovisningsbyrå. Vidare behöver du vara så pass trygg i din roll som lönekonsult att du kan ge råd och tips för att stötta dina kunder samt proaktivt hjälpa dem utveckla sina verksamheter och ge rätt svar till sina anställda.

Kvalifikationer:

 • YH-utbildning inom lön eller motsvarande

 • Minst 2 års erfarenhet av rollen som lönekonsult, meriterande om det varit på en redovisningsbyrå

 • Självgående i hela löneprocessen från start till mål

 • Goda systemkunskaper (vi använder Fortnox lön)

 • Flytande svenska i tal och skrift


Kontakt och info

Tillträde: enlig överenskommelse
Omfattning: Heltid
Lön: Fast månadslön
Placeringsort: Linköping

Skicka in ansökan via mail till Christoffer Olsson, VD: christoffer@checkat.se

Sista ansökningsdag 2020-02-29, interjuver sker löpande och vi tillsätter tjänsten så fort vi hittat rätt.

Välkommen med din ansökan!